speenSpeen is een echte “pain in the ass”. Niet echt het gene waar je met familie of vrienden over gaat praten. In dit kort maar krachtig artikel zal je ontdekken hoe jij het speen kan krijgen en belangrijker wat je vandaag nog kunt doen om van je speen af te geraken!

wat is speen?

Speen ook wel bekend als aambeien of hemorroïden zijn opgezwollen bloedvaten die extreem gevoelig worden en pijn veroorzaken. Deze opgezwollen bloedvaten bevinden zich ofwel op de anus of achter de anus in de endeldarm.

Men vergelijkt speen of aambeien vaak met spataderen aangezien beide opgezwollen bloedvaten zijn. Enkel bij speen zijn het de bloedvaten rondom de anus die opgezwollen zijn terwijl bij spataderen het vooral de bloedvaten op de boven en onderbenen zijn.

Inwendig speen

Er zijn verschillende soorten speen zoals inwendig speen. Bij inwendig speen zijn het de bloedvaten in de endeldarm die opgezwollen staan.

Telkens stoelgang passeert om het lichaam te verlaten worden deze bloedvaten in de endeldarm ernstig geïrriteerd en beschadigd. Bij te harde en stoelgang met een te grote omvang kan inwendig speen openscheuren waardoor bloedverlies ontstaat.

uitwendig speen

Uitwendig speen zijn opgezwollen bloedvaten op of rondom de anus. Deze soort speen kan zwellen tot de omtrek van een euromunt! Strakke kledij zoals jeansbroeken kunnen deze soort speen hevig irriteren waardoor jeuk kan ontstaan.

De minste wrijving zorgt voor klachten zoals jeuk en een piekerig en branderig gevoel op en rondom het speen.

uitwendig speen

Uitwendig speen kan een omtrek van een 2 euro munt stuk hebben.

Zitten kan te veel druk op het uitwendig speen zetten waardoor deze open kunnen springen met veel bloedverlies als gevolg.

bloedend speen

Zowel inwendig speen als uitwendig speen kan bloed veroorzaken. Bij inwendig speen is het vooral te harde stoelgang die voor bloed zorgt.

Wanneer harde stoelgang door de gezwollen bloedvaten in de endeldarm passeert kan het weefsel van de bloedvaten zodanige druk van de harde stoelgang ontvangen dat deze openspringen of barsten.

Hierbij komt bloed vrij welke met de stoelgang het lichaam verlaat. Bij het afvegen van de anus wordt bloed op het toiletpapier waargenomen. Hierdoor ontstaat vaak paniek. De pijn die ontstaat bij het openscheuren van inwendig speen is hoog.

Het gevoel dat je anus openscheurt is allesbehalve prettig en zorgt ervoor dat de patiënt bang wordt om stoelgang te ledigen. Een branderig en prikkerig gevoel in de anus blijft enkele uren aanhouden. Lastig is om hier zalf aan te smeren omdat de wonde inwendig is…

Bij uitwendig speen kan meer bloed vrijkomen dan bij inwendig speen, hier kan wel makkelijker zalf of een ander middel op gestrooid worden dan bij inwendig speen.

Uitwendig speen kan makkelijk openscheuren door druk of wrijving. Vooral strakke broeken zorgen voor dit fenomeen. Maar ook druk door te lang op een stoel te zitten zorgen voor bloedend speen.

Je kunt voorkomen dat uitwendig speen bloed door losse broeken te dragen (ook los ondergoed) en een donut kussen te gebruiken. Een donut kussen zal niet je aambeien bij de oorzaken aanpakken maar het zal wel bloedend speen voorkomen.

Oorzaken van speen

De grootste oorzaak van speen is een te hoge druk op de bloedvaten van de anus en endeldarm. Er zijn verschillende zaken die deze druk kunnen veroorzaken. De grootste is constipatie, maar er zijn er nog vele andere zoals:

 • overgewicht
 • zwangerschap
 • te veel stilzitten
 • te weinig lichaamsbeweging
 • gewichtheffen of zware goederen optillen

Iemand die te dik is of zwanger is heeft een verhoogde druk op zijn anus en endeldarm waardoor speen kan ontstaan.

Indien je te dik bent en dus te veel vetcellen hebt die op je buik en anus drukken is het logisch om je vetcellen te verminderen door simpelweg wat af te vallen. Dit houdt in dat je minder suikers eet en probeert om meer sport te doen.

Indien je hierbij een persoonlijke coach wenst die je doelen kan helpen behalen, raad ik je aan om persoonlijk contact te nemen met deze afvalcoach. Klik hier om snel en veilig af te vallen.

Indien je zwanger bent kun je snacht’s op je zij liggen om de druk op je anus te verminderen. Zo voorkom je speen.

zwangere dame

Zwangere dames hebben meer kans op speen door de verhoogde druk van de foetus

Het spreekt voor zich dat te veel stilzitten en te weinig beweging niet goed is voor het speen. Indien je af en toe wat rondloopt of beweegt verminder je de druk op je anus.

Te intensief en te zwaar sporten (vooral met zware gewichten) is dan ook weer niet goed voor het speen omdat je dan de druk op de anus verhoogt. Sommige sportmannen kunnen makkelijk 150 kilogram in hun nek leggen en hiermee tot op de grond bukken!

Denk eens hoeveel druk dit op de buik en anus zet… Mocht je toch zwaar trainen en veel druk op je buik zetten is het aan te raden om te stretchen zodat je de druk verminderd.

wat is een goede speen behandeling?

Er zijn verscheidene zaken die je kunt doen om speen te behandelen. Allerlei zalfjes gebruiken, huismiddeltjes, chirurgische ingrepen of je aambeien voorkomen door de oorzaken aan te pakken. Ik behandel ze hieronder kort.

Aambeienzalfjes

zalfjes en zelfgemaakte middelen met huismiddeltjes werken en geven snelle verlichting van je klachten. Ze zijn vaak goedkoop en effectief, echter behandelen ze de klachten van je speen, niet de oorzaken van het speen!

Daarom is het opzicht geen goede behandeling tegen speen. In combinatie met andere zaken is het zeker aan te raden maar indien je plan is om enkel zalfjes te gaan smeren op je speen, wens ik je veel succes.

De kans is dan groot dat je speen keer op keer terugkomt en telkens erger wordt…

aambeienzalf

Chirurgische ingrepen

Speen toebranden, afbinden of wegsnijden zijn allemaal chirurgische ingrepen die snel je speen verhelpen. Toch is dit niet mijn favoriet aangezien deze ingrepen nadelen kunnen hebben. 9 op de 10 keren wordt de patiënt in volledige narcose gelegd zodat deze geen pijn kan voelen.

Dit is ook nodig bij het toebranden en wegsnijden van het speen! De patiënt kan na 3 dagen het ziekenhuis verlaten zonder speen. Zalfjes om het weefsel te laten herstellen moet dagelijks enkele malen aangebracht worden om het weefsel aan de anus te herstellen.

Ondanks deze ingrepen het speen effectief kunnen verwijderen behandelen ze opnieuw niet de oorzaken van het speen aan! Met andere woorden, eens je speen weggesneden is kan het snel terugkomen…

Het voorkomen van speen

beter dan genezen is voorkomen. Speen voorkomen doe je door je stoelgang mals en smeug te houden. Te harde stoelgang zorgt voor te hoge druk in de endeldarm en anus en daarom wil je meer vezels eten.

Vooral een combinatie van volkoren graanproducten zoals wilde rijst, volkoren pasta en volkoren brood met groente en fruit is aan te raden.

Ook noten zoals walnoten en amandelen zijn goede bronnen van vezels. Vetten zoals olijfolie en lijnzaadolie smeren stoelgang goed zodat deze niet vast komen te zitten in de darmen.

volkoren brood bij speen

volkoren graanproducten helpen te harde stoelgang voorkomen

Wat je beter vermijdt om speen te voorkomen zijn geraffineerde koolhydraten en suikerdranken. Deze voeding bevat geen vezels en gaan zich ophopen en keutels vormen.

Ook te veel eiwitrijke voeding zoals peulvruchten en vlees, vis zorgen voor keutels. Je kunt perfect vlees en vis eten maar compenseer deze met voldoende groenten, fruit en volkoren graanproducten.

Ook cafeïne rijke dranken en alcohol zorgen voor harde stoelgang omdat het vochtafdrijvend werkt. Drink dus extra veel water wanneer je deze dranken drinkt.

Nu en dan sporten, voldoende water drinken zijn ook zaken die constipatie en speen voorkomen.

Een combinatie van aanpakken

In mijn optiek is de beste aanpak van speen een combinatie van zalfjes en levensstijlgewoontes aanpassen zoals je voeding.

De zalfjes en huismiddeltjes zorgen voor snelle en directe verlichting terwijl de levensstijlaanpassingen wederkerend speen voorkomt. Zo geraak je van je speen af en zorg je ervoor dat ze niet terugkomen!

Wens je enkele simpele stappen met geheime tips en technieken om deze aanpak op te volgen? Discreet en gratis? Klik op onderstaande blauwe knop om direct mijn geheime technieken te ontvangen.

Conclusie het speen behandeling

Vooral een te hoge druk op de endeldarm en bloedvaten in de anus zorgen voor speen. Zafljes, huismiddeltjes en chirurgische ingrepen werken snel maar voorkomen niet je speen waardoor deze op de lange termijn zullen falen. Speen zal keer op keer terugkomen.

Beter is een combinatie van aanpassingen in je levensstijl die je speen doen voorkomen en directe aanpakken zoals een goed huismiddel of zalfje.

Volg volgende zaken op om het speen te voorkomen. Ga minder … :

 • geraffineerde graanproducten zoals wit brood eten
 • cafeïne rijke dranken drinken
 • alcoholische dranken drinken
 • frisdranken nuttigen
 • eiwitrijke voeding eten
 • lange periodes op de bank of stoel zitten

Om het speen te voorkomen, doe volgende zaken MEER… :

 • water drinken
 • volkoren graanproducten eten
 • groenten en fruit nuttigen
 • gezonde vetten eten
 • sporten
 • vezelinname compenseren bij het eten van koekjes of geraffineerde producten
 • waterinname compenseren bij het drinken van alcohol of koffie

Directe vermindering van je speen ontvangen?

Indien je directe resultaten wenst te ontvangen zodat je speen klachten en pijn snel verminderen, raad ik je aan om een kijkje te nemen naar mijn ongewone en geheime technieken. Ik zal je kennis laten maken met enkele goedkope huismiddeltjes die direct voor vermindering van speen zorgen.

Klik op onderstaande blauwe knop om direct en discreet mijn ongewone en geheime technieken tegen speen en aambeien te ontvangen. Zo kun je lekker leven zonder pijn te hebben door speen.