hemorroïdenHemorroïden zijn opgezwollen of uitgezakte bloedvaten die voor heel wat leed en pijn kunnen zorgen. Eens je hemorroïden hebt gehad, weet je hoeveel pijn dit kan doen, nog niet gesproken van de gêne die het kan veroorzaken.

In dit artikel zal je ontdekken wat hemorroïden veroorzaakt en wat je eraan kan doen om snelle verlichting van je klachten te ontvangen…

wat zijn hemorroïden?

Hemorroïden zijn bloedvaten die uitzetten en mogelijk uitzakken. Ze zwellen dusdanig op dat de bloedvaten heel gevoelig worden en zelfs kunnen scheuren.

Je kunt hemorroïden vergelijken met spataders. De bloedvaten zwellen op en komen nabij de opperhuid te liggen. Enig verschil met spataders is dat hemorroïden nabij de anus zijn gelegen. Ze kunnen op de anus ontstaan of op de endeldarm, dan spreken we van inwendige hemorroïden.

Welke soorten hemoroiden bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten hemorroïden. Dit maakt het iets lastiger om deze kwaal te behandelen aangezien verschillende soorten hemorroïden een aparte aanpak hebben.

Inwendige aambeien zijn ietsje moeilijker te behandelen omdat je er moeilijker bij kan. Dit wil niet zeggen dat inwendige aambeien erger zijn dan uitwendige aambeien

Inwendige hemorroïden

Deze soort hemorroïden bevinden zich voor de anus, op het einde van de dikke darm. Ze doen vooral pijn wanneer stoelgang de dikke darm passeert bij het ledigen van de stoelgang.

De bloedvaten in de endeldarm zijn hevig beschadigd en mogelijk opgezwollen waardoor deze extreem gevoelig zijn. Wanneer harde keutelachtige stoelgang passeert voorbij deze inwendige hemorroïden, ontstaat pijn en schade aan de opgezwollen bloedvaten.

Indien de stoelgang dusdanig hard is, kunnen de opgezwollen en beschadigde bloedvaten in de endeldarm springen waardoor bloed vrijkomt en het lichaam verlaat samen met de stoelgang. De bloedvaten scheuren letterlijk open, wat immens veel pijn doet.

Vaak houden personen hun stoelgang dan in om pijn te voorkomen. Dit heeft geen zin omdat de stoelgang ooit het lichaam moet verlaten.

In zo een geval ontstaat er vaak paniek aangezien bloed in de stoelgang wordt gezien en bij het afvegen van de anus bloed op het toiletpapier komt te staan.

Het is altijd aan te raden om een arts raad te plegen wanneer bloed in de stoelgang wordt gevonden aangezien het ook van andere organen kan komen zoals de maag of door darmpoliepen die ontsteken!

uitwendige hemorroïden

Uitwendige hemorroïden staan op de anus of op de sluitspier van de anus en zijn duidelijk zichtbaar met het oog. Deze hemorroïden kunnen opzwellen tot de grootte van een euromunt van 2 euro!

Het meest irritante en ook gênante aan de uitwendige hemorroïden is dat ze pijn kunnen doen bij de minste beweging. Stilzitten is vaak een lastige opdracht en doet al pijn. Stappen zorgt voor schuurbewegingen en kan de uitwendige hemorroïden zelfs doen springen!

Strakke jeansbroeken mogen niet gedragen worden bij uitwendige hemorroïden aangezien ze teveel druk op de uitwendige hemorroïden zetten waardoor deze kunnen springen.

Wanneer uitwendige hemorroïden springen komt veel bloed vrij. Ikzelf heb het éénmaal meegemaakt dat een uitwendige hemorroïde sprong wanneer ik op het werk zat. Ik had zelf door dat er iets mis was met mijn uitwendige hemorroïden aangezien ik zulke piekerige en stekende prikken voelde…

Voor ik bij het toilet was kreeg ik al een opmerking van een collega dat mijn broek een bloedvlek had op mijn achterwerk! Ik moet je niet vertellen hoe gegeneerd ik was op dat moment.

Sinds dat voorval draag ik losse broeken met niet spanend ondergoed en zat ik op een donutkussen, welke de druk op de anus verminderd. Gelukkig heb ik deze maatregelen niet meer nodig aangezien ik geen last meer heb van mijn hemorroïden…

Wil jij ontdekken hoe ik mijn hemorroïden voorgoed heb gestopt? Klik dan op onderstaande knop…

Wat veroorzaakt hemorroiden?

Er zijn heel wat oorzaken voor hemorroïden. Bijna al deze oorzaken zijn te wijten aan 1 ding, namelijk dat druk op de bloedvaten wordt gezet. Wanneer de druk op de bloedvaten te hoog is kan bloed gekneld geraken en ontstaan hemorroïden.

Wanneer een bloedvat zodanig gekneld geraakt kunnen zelfs getromboseerde hemorroïden ontstaan! Dan ontstaat er een bloedklonter in de hemorroïden die op de gevoelige bloedvaten kan duwen met pijn als gevolg.

Ook kunnen bloedvaten zodanig beschadigd geraken waardoor deze uitzetten en hemorroïden ontstaan. Dit kan ontstaan door een periode van chronische diarree door een parasiet. Dan zal het weefsel van de bloedvaten dusdanig gevoelig zijn dat deze makkelijk kunnen openscheuren en tot bloedverlies kunnen lijden.

Zaken die de druk op de bloedvaten verhogen waardoor hemorroïden ontstaan:

 • zwangerschap
 • overgewicht
 • te lang neerzitten
 • te weinig lichaamsbeweging
 • extreme sportprestaties die de druk verhogen
 • constipatie

Hemorroïden door zwangerschap komt vaak voor omdat de druk door de feutus op de darmen hevig vergroot. Hierdoor kunnen bloedvaten gekneld geraken en ontstaan hemorroïden.

Ook zwaarlijvigen hebben meer kans op hemorroïden. Dit omdat de grote hoeveelheid vetcellen massa’s druk op de anus en darmen leggen. De oplossing voor hemorroïden met overgewicht is simpel: enkele kilo’s afvallen!

Je kunt massa’s zalfjes op je hemorroïden smeren en andere middeltjes gaan gebruiken die heus wel zullen helpen, echter ga je hier niet de oorzaak van je hemorroïden met aanpakken! Daarom is het aan te raden om de vetcellen te verminderen door simpelweg af te vallen.

Ga minder suikers eten en balanceer je voeding. Ga stappen rond de blok of fiets 3 maal in de week. Indien je een goede afvalcoach zoekt, raad ik je aan om op onderstaande link te klikken

>> afvallen met de hulp van een afvalcoach?

Als je een lange periode neerzit wordt de druk op de darmen aanzienlijk verhoogd waardoor hemorroïden kunnen ontstaan. Zelfs te lang rechtstaan kan voor dit resultaat zorgen. Af en toe een ommetje wandelen kan dit voorkomen.

Vaak krijgen studenten te maken met hemorroïden tijdens de examenperiode omdat ze heel de dag stilzitten om hun leerstof te studeren. Dit komt omdat de zittende houding de druk op de anus constant verhoogd. Om het uur springen of wat wandelen voorkomt hierbij hemorroïden.

Dikkere mensen hebben meer kans op aambeien

Dikkere mensen hebben meer kans op aambeien, zeker als je de hele dag neerzit…

Zolang je te weinig lichaamsbeweging hebt en heel de dag dezelfde houding aanhoudt, vergroot je de kans op hemorroïden. Het is niet nodig om een marathon te lopen, enkel om af en toe je fysieke houding te wijzigen door te wandelen, even springtouwen,…

Aan de andere kant kun je juist hemorroïden krijgen door te intensief te sporten, vooral sporten die druk op je buik zetten zoals gewichtheffen kunnen dit veroorzaken. Wat je kunt doen nadat je intensief gewichten hebt gehoffen is je lichaam even laten uitrekken.

Dit doe je door je lichaam te laten hangen en even uit te rekken. Je grijpt jezelf vast aan een dikke tak van een boom en laat je lichaam uitrekken. Hierdoor verminder je de druk op je buik, darmen en anus.

De grootste oorzaak van hemorroïden is zonder twijfel constipatieAls stoelgang zich opstapelt in de darmen en een grote, harde prop vormt, wordt de bloedtoevoer doorheen de darmen en anus verstoord.

Dit alleen kan al voor hemorroïden zorgen. Ook wordt er heel wat druk op de bloedvaten gezet waardoor deze gekneld kunnen zitten. Hemorroïden is dan het resultaat.

Hemorroïden behandeling

Er zijn talloze behandelingen voor hemorroïden. Bepaalde huismiddeltjes kunnen ervoor zorgen dat je hemorroïden binnen 3 uur de helft in omtrek zijn gekrompen.

Je kunt zelf zalfjes maken die de pijn en irritatie hevig kunnen verminderen. Of je kan ervoor kiezen om drastisch de beslissing te nemen om een chirurgische ingreep te laten doen.

Zoals je hemorroïden te laten wegsnijden, je hemorroïden laten toebranden of de hemorroïden afknijpen. Deze aanpak werkt snel maar is nogal extreem en niet zonder risico! Er zijn betere aanpakken om je hemorroïden aan te pakken. Laat dat duidelijk zijn.

Zoals reeds geschreven kun je met zalfjes ook snel resultaat behalen. Zalfjes werken maar let wel op dat zalfjes nooit de oorzaken van je hemorroïden aanpakken!

Het beste is een combinatie van snelle middelen die je pijn en klachten direct verlichten en een aanpak die de oorzaken van je hemorroïden op de lange termijn aanpakken.

Wil je ontdekken welke middelen voor snel resultaat bij je hemorroïden zorgen? Klik dan nu op onderstaande blauwe knop en ontvang mijn gratis geheime tips met mijn beste huismiddeltje!

Hoe voorkom je hemorroïden?

De grootste oorzaak van hemorroïden is constipatie. Indien jij jouw stoelgang minder hard maakt zorg je ervoor dat je hemorroïden voorkomen worden. Blijft je stoelgang hard, dan mag je nog elke dag aambeienzalfjes smeren, je hemorroïden zullen terug komen.

Daarom is het zo belangrijk om je hemorroïden te voorkomen door constipatie aan te pakken. Dit doe je door je voeding aan te passen zodat je stoelgang zacht en soepel blijft.

Kies ervoor om meer vezels in je voedingspatroon te voegen. Ga meer volkoren graanproducten eten in plaats van witte pasta, wit brood en witte rijst. Kies volkoren brood en volkoren pasta.

fruit goed bij aambeien

Fruit helpt om je stoelgang smeug te houden door de hoge hoeveelheid zachte vezels

Fruit en groenten bevatten ook goede vezels en kun je zeker vaker gaan eten. Goede opties zijn aardbijen, frambozen, appels, mandarijnen, peren, pechen, … Groenten zoals wortelen, broccoli, bloemkool, rode kool, asperges, witte bonen, groene bonen, etc. zijn prima vezelbronnen.

Enkel vijgen en bananen moet je vermijden aangezien deze constiperend zijn.

Vetten zijn ook goed bij harde stoelgang. Ze zorgen ervoor dat de stoelgang beter door de darmen sleert en makkelijker het lichaam kan verlaten. Olijfolie en lijnzaadolie zijn de beste opties.

Voeding die je beter minder gaat eten om hemorroïden te voorkomen zijn geraffineerde koolhydraten zoals tafelsuiker en witte graanproducten. Deze zorgen voor harde stoelgang. Ga dus wit brood, witte pasta, witte rijst, koekjes, frisdranken, etc. beperken.

Ook eiwitrijke voeding zoals vlees en vis zorgen voor harde stoelgang. Ze zorgen ervoor dat vocht uit de stoelgang wordt gedraineerd…

Vermijden moet je niet doen, enkel minder frisdranken en witte graanproducten eten en wat meer fruit, groenten en volkoren varianten. Zo compenseer je uw voeding goed en ga je hemorroïden voorkomen.

Voldoende water drinken en enkele keren per week sporten zijn ook standaard advies om constipatie te voorkomen.

Om je hemorroïden te voorkomen, minder … :

 • witte graanproducten zoals witte rijst, witte pasta en wit brood eten
 • eiwitrijke voeding zoals vlees, vis en peulvruchten eten
 • minder frisdranken nuttigen
 • minder stilzitten
 • minder cafeïne rijke dranken drinken die vocht afweren

Om hemorroïden te voorkomen, ga meer … :

 • water drinken
 • volkoren graanproducten eten
 • groenten en fruit nuttigen
 • sporten
 • gezonde vetten eten zoals noten en lijnzaadolie

Snelle verlichting van je hemorroïden ontvangen?

Indien je snelle verlichting van je hemorroïden wenst te ontvangen, raad ik je aan om mijn geheime tips en technieken uit te testen. Zo zal je een huismiddeltje ontdekken die binnen de 3 uur je hemorroïden in omvang kan doen verminderen en jeuk stopt.

Klik op onderstaande blauwe knop om mijn gratis tips en geheime technieken gratis en discreet te ontvangen zodat je geen last meer hebt van hemorroïden.