Er zijn vele middelen tegen aambeien zoals ijsblokjes, zalfjes, krimpmiddelen, ontsmettende oliën, … In dit artikel ga ik dieper in op deze middelen en welke het beste zijn.

Zalfjes als middel tegen aambeien?

Het voordeel van zalfjes is dat ze makkelijk te gebruiken zijn bij uitwendige aambeien. Ze kosten niet veel (15 euro voor een tube) en zorgen voor een directe verlichting van je klachten.

Bij inwendige aambeien is het niet te gebruiken en dus geen goed middel tegen aambeien, daarvoor gebruik je beter een cooling gel in combinatie met een klysma.

Een gelijkaardig product dat als alternatief voor een zalfje kan dienen is de cooling gel. Deze is vooral handig voor inwendige aambeien zoals reeds vermeld.

Ook kun je jouw eigen zalfje maken tegen aambeien bestaande uit enkele oliën en wat bloemensteeltjes die tussen het grasperk groeien. Wens je te ontdekken hoe je dit in alle comfort thuis kan doen? Klik dan op onderstaande blauwe knop en ontdek hoe je uw eigen middel tegen aambeien kunt maken…

IJsblokjes?

Ook ijsblokjes kunnen goed helpen als middel tegen aambeien. Je stopt ze in een lauwe waslap en dopt ze zachtjes tegen elke zijde van de aambei. Dit stelpt het bloeden, stopt de jeuk, prikkerig en brandend gevoel.

Je kan dit gerust tot 4 keer per dag doen, telkens voor 10 minuten; Je zal zien dat ook de grootte van de aambei sterk vermindert door ijsblokjes zachtjes op de aambei te doppen. Zolang je niet gaat wrijven.

Krimpmiddel

Nog een goed middel tegen aambeien is een krimpmiddel. Het stopt niet zo zeer de jeuk maar zal vooral de omvang van de aambei aanzienlijk verminderen. Gebruik een krimpmiddel 3 maal per dag gedurende 3 dagen en in vele gevallen zijn de aambeien volledig verdwenen.

Vergeet niet om naast een goed middel tegen aambeien ook niet te strakke kledij te dragen! Deze zetten een te hoge druk op de aambei

Je gebruikt het beste een zacht watje om hier je krimpmiddel op te leggen en zo op de aambei te doppen.

Huismiddeltjes?

Ook heb je verscheidene huismiddeltjes die je als goed middel tegen aambeien kunt gebruiken. Vooral verschillende oliën hebben een geneeskrachtige werking op aambeien. Vooral olijfolie.

Je kunt ze prima gebruiken om je eigen zalfjes te maken en zo heb je een eigen natuurlijk middel tegen aambeien.

Ontdekken hoe je uw eigen zalfje kunt maken samen met nog een hoop andere effectieve tips die voor snel resultaat zorgen? Klik op onderstaande knop en ontvang ze gratis en discreet.