aambeien genezenAambeien genezen kan op verschillende manieren. De ene manier is veiliger en effectiever dan de andere. Maar wat is nu het beste om je aambeien te genezen? Het antwoord op deze vraag lees je in dit kort maar bondig artikel over aambeien genezen

Welke soorten behandelingen bestaan er die je aambeien genezen?

In het algemeen bestaan er 3 soorten behandelingen die aambeien genezen. Elke methode die aambeien genezen heeft zo zijn voor en nadelen. De ene werkt direct maar kan dan neveneffecten hebben zoals chirurgische ingrepen vaak hebben.

De andere kan 1 tot 2 dagen in beslag nemen vooraleer degelijke resultaten ontstaan en aambeien genezen. Hieronder vind je de 3 soorten behandelingen die aambeien genezen:

 1. het smeren van zalfjes of het gebruiken van zelfgemaakte huismiddelen zoals een krimpmiddel
 2. het ondergaan van een chirurgische ingreep zoals het afbinden of wegsnijden van aambeien
 3. de aanpak van de oorzaken met levensstijlwijzigingen en een wijziging in je voedingspatroon

natuurlijk kun je ook meerdere van bovenstaande methoden combineren als je snel wilt dat je aambeien genezen. Dit is ook mijn advies. (later hier meer over)

Zalfjes bij het genezen van aambeien

Het voordeel van zalfjes is dat ze goedkoop zijn en makkelijk aan te brengen zijn op uitwendige aambeien. Zalfjes geven snel verlichting van klachten zoals jeuk en een branderig/ prikkerig gevoel op de aambei.

Sommige zalfjes helpen bij het verminderen van de gezwollen bloedvaten waardoor aambeien na enkele dagen kunnen verdwijnen. Ook bevatten vele zalfjes extra additieven die het weefsel helpen te herstellen zodat aambeien genezen iets sneller gaat.

De werking van aambeienzalfjes is snel. Vanaf je deze aanbrengt geven ze een blussend effect welke jeuk en irritatie verminderen. Het kan echter enkele dagen tot enkele weken duren vooraleer de aambeien genezen met zalfjes.

Buiten zalfjes kun je ook natuurlijke middelen gebruiken die aambeien genezen. Zoals een zelfgemaakt zalfje bestaande uit olijfolie en ui. Dit werkt ontsmettend en stilt ook de jeuk en irritatie wat meehelpt bij het genezen van aambeien.

Ook krimpmiddelen werken goed bij aambeien genezen, zeker doordat het de omvang van de aambei aanzienlijk verminderd en dit op een zéér korte tijdsperiode.

Jouw Aambeien weghalen met chirurgische ingrepen?

Ook chirurgische ingrepen zijn een optie die aambeien genezen. Verschillende opties zijn mogelijk zoals het afbinden van je aambeien, wegsnijde, toeschroeien of weglazeren van je aambeien. Het voordeel is dat deze ingrepen snel werken en ook snel aambeien genezen.

Na een chirurgische ingreep die aambeien weghalen kan de patiënt meestal de volgende dag naar huis. Het herstel kan dan thuis gebeuren in alle comfort.

Het nadeel is dat de herstelperiode enkele dagen kan duren en achteraf herstel bevorderende zalfjes moeten gesmeerd worden. Ook is het belangrijk om losse kledij te dragen bij het weghalen van aambeien. Dit om beschadiging en bloedingen aan de anus te voorkomen.

Aambeien weghalen aan de hand van chirurgische ingrepen zijn ook vrij geprijsd, zeker in vergelijking met een huismiddeltje of een zalfje. Ondanks dat aambeien weghalen met chirurgische ingrepen snel resultaat biedt is het geen echte aambei genezing.

Waarom niet? Het behandelt niet de oorzaken. Vaak keren de aambeien terug na enkele maanden van het verwijderen van de aambeien. Beter is om een aanpak te kiezen die de oorzaken ook behandeld zodat je verdere aambeien en pijn vermijdt.

Aambeien verhelpen?

Het voorkomen of verhelpen van aambeien is zonder twijfel de beste aambeien genezing. Hierdoor voorkom je veel leed in de toekomst. Maar hoe ga je aambeien verhelpen?

Vooral door de oorzaken van je aambeien aan te pakken ga je aambeien verhelpen en dus je aambeien genezen. De grootste oorzaak is een te grote druk op de bloedvaten rondom de anus, dit vooral door te harde stoelgang.

Dan is het ook logisch om je aambeien te verhelpen door je stoelgang niet te hard te laten worden. Dit doe je voornamelijk door je voedingspatroon lichtjes aan te passen.

Wat wel en niet eten om je aambeien te verhelpen en voorkomen?

Het is belangrijk om je stoelgang goed smeug en zacht te houden, zo voorkom je druk op je bloedvaten rondom de anus en zullen aambeien voorkomen worden. Vooral meer vezels eten is de boodschap.

Vezels uit groenten en fruit zijn de beste van al. Deze zijn zacht en zwellen op als een spons in de darmen. Hierdoor is je stoelgang vol maar toch zacht. Vezels uit graanproducten zoals pasta en brood zijn harde vezels welke niet verteerd worden.

Deze vezels zijn in beperkte mate goed om de darm perialstiek te stimuleren. Echter wil je hier niet te veel van eten omdat je anders juist meer inwendige aambeien kan krijgen! Doordat de harde vezels in de endeldarm zullen blijven steken en schuren kunnen bloedvaten geïrriteerd worden en aangetast worden.

Dagelijks Fruit eten voorkomt aambeien

Volkoren graanproducten zijn beter dan witte graanproducten. Witte graanproducten bevatten nauwelijks vezels en zorgen voor keutelachtige en harde stoelgang. Exact wat je moet vermijden als je wilt dat je aambeien voorkomen worden!

Ook gezonde noten en zemelen zijn goed om je stoelgang zacht te maken. Walnoten, amandelen, kastanjes en hazelnoten zijn goede noten met veel gezonde vetten zoals omega-3 in. Juist pinda’s zijn te vermijden omdat ze veels te hard zijn. Deze verteren niet goed en zorgen eerder voor inwendige aambeien!

Vetten zoals olijfolie, lijnzaadolie en kokosolie zijn zéér goede oliën die het ledigen van stoelgang stimuleren. Ze smeren de stoelgang waardoor constipatie en dus ook aambeien voorkomen worden.

Natuurlijk is het ook aan te raden om 2-3 liter water per dag in te nemen. Indien je alcohol of cafeïne rijke dranken drinkt kun je het beste nog meer water of thee drinken (later meer hierover).

Wat beter niet eten om aambeien te voorkomen?

Aan de andere kant zijn er voedingsmiddelen die juist wel voor constipatie en aambeien zorgen. Deze voeding kun je het beste beperken als je wilt dat jouw aambeien genezen.

OPMERKING: het is niet nodig om een bepaalde voedingsmiddel volledig te vermijden. Waarom zou je? Dit is veel te extreem en houdt niemand vol. Minder van de slechte voeding eten en meer van de goede is een betere aanpak welke leefbaar is zodat je nog steeds kunt genieten van het leven en je aambeien genezen. Het beste van de 2 werelden!

Één van de slechte voedingsmiddelen die voor harde stoelgang zorgen zijn geraffineerde koolhydraten. Ze bevatten geen vezels en zorgen dat het lichaam uitdroogt, ook de stoelgang!

Geraffineerde koolhydraten vind je in witte graanproducten zoals wit brood, witte pasta, witte rijst, koekjes maar ook in frisdranken zoals cola en fanta.

Vlees en vis moet je ook beperken aangezien het uitdrogend werkt. Organisch mager vlees en vis zijn gezond en de beste bronnen van eiwitten. Maar je kunt ze het beste beperken en wanneer je vlees en vis eet, altijd combineren met grote porties groenten.

Vlees beperk je beter wanner je gevoelig bent aan aambeien!

Waarom vlees, vis en andere eiwitrijke voeding beperken als je aambeien genezen wilt? Omdat eiwitten het lichaam uitdrogen. Koolhydraten zorgen ervoor dat je vocht ophoudt, eiwitten niet. Het kan handig zijn indien je wenst af te vallen maar in ons geval als je aambeien hebt is het aan te raden om eiwitrijke voeding te beperken.

Ook cafeïne rijke dranken en alcohol wil je beperken. Deze dranken zorgen ook dat het lichaam uitdroogt waardoor je constipatie krijgt…

Volg opnieuw de compensatie regel op. Indien je 1 kop koffie of een wijntje, biertje drinkt, drink daarna 2 koppen water om je lichaam te voorzien van voldoende vocht. Zo zit je altijd goed en voorkom je harde stoelgang en dus aambeien.

Levensstijl wijzigingen die helpen aambeien genezen

Ook zijn er enkele levensstijlwijzigingen die helpen om de druk op de bloedvaten rondom de anus te verminderen. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten rondom de anus minder druk te verduren krijgen waardoor aambeien voorkomen worden. Onthoud, voorkomen is beter dan aambeien genezen!

 1. zit niet heel de dag in de zetel, op een stoel

zitten verhoogd de druk op de anus en bloedvaten. Het is belangrijk om af en toe even op te staan en een ommetje te gaan wandelen. Zo verminder je de druk en zorg je voor een goede doorbloeding van de bloedvaten rondom de anus.

 1. doe aan sport!

Sporten helpt de bloedcirculatie in gang te zetten. Zo voorkom je alweer dat bloedvaten dichtslippen en gaan knellen waardoor aambeien ontstaan…

Elke dag 20-30 minuten bewegen is meer dan voldoende

 1. ga direct naar het toilet bij drang

wanneer je voelt dat je naar het grote toilet hoeft, ga dan zonder uitstel. Vaak stellen we dit uit omdat we een taak moeten afwerken om een deadline te halen. Niet Doen! Ga direct naar het toilet zonder uitstel, zo voorkom je dat stoelgang hard wordt in de endeldarm en druk op de bloedvaten zet waardoor je aambeien krijgt.

Dit is zeer belangrijk bij het voorkomen en genezen aambeien!

 1. gebruik zacht toiletpapier

Veel te vaak gebruikt men flinterdun toiletpapier dat een equivalent is van schuurpapier. Geen wonder dat het weefsel van de anus beschadigd geraakt en aambeien ontstaan. Gebruik zacht papier en mogelijk vochtig papier.

Zo beschadig je niet het weefsel rondom de anus en voorkom je alweer opzwelling van de bloedvaten.

Wens je meer tips en advies die aambeien genezen en voorkomen? Klik op onderstaande blauwe knop en ontvang direct en discreet mijn geheime tips en persoonlijk advies!

Aambeien genezen vanzelf?

Het lichaam herstelt constant weefsel. Ook beschadigde bloedvaten zoals aambeien. Aambeien kunnen vanzelf genezen maar let op dat dit enkele weken in beslag kan nemen. Ik vind het uiterst irritant om met aambeien rond te lopen en doe hier liever iets aan dan gewoon te wachten tot wanneer ze wegtrekken.

Hoe ga je het beste aambeien genezen?

De beste aanpak die aambeien genezen is een combinatie van producten/ technieken die voor directe verlichting zorgen (aanpak van de klachten) en voedings- en levensstijl advies die de oorzaken aanpakken.

Zo worden klachten snel verlicht en voorkom je aambeien in de toekomst door een aanpak van de oorzaken.

Volg volgend voedingsadvies om je stoelgang zacht te houden en dus te veel druk op de anus te voorkomen.

Om aambeien te genezen, eet/ drinken meer:

 • groenten en fruit
 • volkoren graanproducten zoals volkoren brood, pasta en wilde rijst
 • gezonde vetten zoals noten en oliën
 • experimenteer met zemelen om je stoelgang zacht te houden
 • drink minstens 2 liter water of verse thee per dag

om aambeien te genezen, eet/ drink minder:

 • geraffineerde koolhydraten zoals koekjes, wit brood, pasta en witte rijst
 • eiwitrijke voeding
 • drink minder frisdranken
 • drink minder alcohol
 • drink minder cafeïne rijke dranken zoals cola, koffie en energiedrankjes
 • gebruik de compensatie techniek om je lichaam voldoende te hydrateren

Om je aambeien te genezen, volg volgende levensstijlwijzigingen op:

 • zit niet heel de dag stil
 • ga 3 maal per week sporten
 • houd je stoelgang niet op
 • gebruik zacht toiletpapier, indien mogelijk vochtig papier

Volg bovenstaand advies op en je zult zeker resultaten ontvangen! Vond je dit artikel over aambeien genezen leerrijk en interessant? Mail het door naar een kennis die er baat bij kan hebben via facebook, email, twitter of zet een linkje naar dit artikel op jouw eigen website.

Wens je meer tips en advies? Klik dan nu meteen op onderstaande blauwe knop om mijn persoonlijk advies en geheime technieken discreet en gratis te ontvangen zodat ook jouw aambeien genezen.