aambeien operatieAambeien operatie wordt vaak bekeken wanneer iemand last heeft van pijnlijke aambeien. Je wilt ten slotte zo snel mogelijk van je aambeien af zijn. In dit kort artikel bekijken we snel wat de mogelijke opties zijn bij een aambeien operatie.

Zo heb je een goed zicht wat het beste bij jou past en wat je kan verwachten, ook nadelen worden besproken… Dus lees snel verder en ontdek welke aambeien operatie optie het beste bij jou past!

Waarom een aambeien operatie laten uitvoeren?

Er zijn meer opties om je aambeien veilig en effectief te behandelen dan een aambeien operatie. Ikzelf werd extreem bang bij het gedacht alleen al van een operatie en heb deze stap dan ook nooit gezet.

Een ex-collega van mij heeft de stap naar een aambeien operatie dan wel gezet en al zijn ervaringen met me gedeeld. Er zijn natuurlijke middelen (waar ik later dieper op in ga) die je kunt gebruiken en direct voor verlichting van je aambeien klachten zorgen.

Ook bepaalde technieken zorgen voor directe en snelle verlichting van aambeien symptomen en aambeien klachten. Al deze technieken kunnen direct gebruikt worden, echter nemen ze enkele dagen in beslag om de aambeien volledig te genezen.

Een aambeien operatie zorgt vaak voor een snelle verwijdering van de aambeien. Dat is ook de grootste reden waarom sommigen een aambeien operatie ondergaan: omdat het snel de aambeien wegneemt…

Mogelijkheden bij een operatie aambeien

Ik ben alles behalve een voorstander van operaties, zoals je al door hebt. Indien jij een operatie voor je aambeien wenst te ondergaan kan ik je enkele opties aantonen. De ene werkt wat sneller dan de andere en het prijskaartje varieert ook vaak.

Bij een aambeien operatie bedraagt het kostenplaatje makkelijk enkele honderden euro’s! Je ziekteverzekering vergoed hier wel een groot gedeelte van maar je moet ze toch eerst betalen.

aambeien laten afbinden

Het afbinden van de aambeien is een tegenwoordig veel voorkomende aambeien operatie. Vooral de overtollige slijmvliezen aan de aambeien worden afgebonden. Dit met een zacht rekkertje.

Een zacht en flinterdun rekkertje wordt aangebracht bij een aambeien operatie

Het rekkertje komt mee met de stoelgang na genezing of sterft af. Na een goede week zouden afgebonden aambeien compleet moeten hersteld zijn.

aambeien laten weg laseren

Een aambeien operatie die nog niet vaak wordt gebruikt is het weg laseren van aambeien. Hierbij wordt overtollig slijmvlies weg gebrand aan de hand van een infra rood laser die een hoge hitte produceert.

Het weefsel rondom de aambei en bloedvaten kunnen na behandeling snel genezen, echter kan het iets langer duren dan 1 week zoals dit inneemt bij het afbinden van aambeien. Dit doordat de laser meer schade aan het weefsel rondom de slijmvliezen brengt.

aambeien laten wegsnijden

Ook kun je uitwendige aambeien laten uitsnijden of wegsnijden. Dit wordt vooral gebruikt bij getromboseerde aambeien en is dan de aambeien operatie keuze bij uitstek.

Bij deze optie kunnen volledige stukjes van bloedvaten en aambeien weggesneden worden. Vervolgens wordt het weefsel dan aan elkaar genaaid met flinterdunne naai draadjes die na slechts 2 dagen zijn uitgegroeid.

Het terugbrengen van de zwellichamen…

Bij uitgezakte aambeien kunnen chirurgen de uitgezakte zwellichamen terugduwen en versterken zodat ze veel minder pijn veroorzaken.

Is een operatie aambeien pijnlijk?

Alle bovenstaande aambeien operatie opties nemen zo weinig als 15 tot 30 minuten in beslag. Bij alle opties wordt ofwel een volledige of een plaatselijke narcose gevoerd. Dit wil zeggen dat de patiënt verdooft is en zo goed als niets voelt.

Bij een volledige narcose ben je 1 uur compleet weg maar vaak wordt een plaatselijke narcose uitgevoerd omdat dit meer dan volstaat.

De aambeien operatie zelf doet vaak geen pijn doordat de persoon onder het mes verdooft is. Na de operatie treedt echter wel pijn op, wat normaal is.

Het weefsel rondom de aambeien moet herstellen en zijn geïrriteerd, zeker bij het weg laseren. Dit kan voor pijn zorgen.

Nadelen van een aambeien operatie?

Zoals alles heeft ook een aambeien operatie nadelen. Het komt af en toe voor dat patiënten een infectie oplopen aan de anus of aan de slijmvliezen.

Nabloedingen van de aambeien komen bijna ALTIJD voor. Dit wil zeggen dat de patiënt enkele dagen bloed rondom de anus kan verwachten.

Wanneer het bloeden niet stopt, wordt de persoon terug opgenomen in het ziekenhuis en onder narcose gebracht. Dan wordt een extra aambeien hechting gezet om het bloeden te stoppen.

Ook het rubberbandje kan vroegtijdig loskomen wanneer het korstje rond de bloedvaten afvalt. Ook dan kan bloedverlies ontstaan.

Bij het weg laseren ontstaat vaak een brandend en irriterend gevoel aan de anus. Het weefsel is door hitte beschadigd en kan daardoor een brandend gevoel veroorzaken. Dit kan heel pijnlijk zijn.

Ook het uitscheiden van stoelgang is vaak een probleem na een aambeien operatie. De stoelgang zorgt vaak voor extra druk en irritatie aan het beschadigde anus weefsel waardoor bloed kan ontstaan. Heel vaak worden hiervoor laxeermiddelen voorgeschreven.

Na de aambeien operatie ontstaat pas de pijn, pijnstillers worden dan ook voorgeschreven.

Ook pijnstillers worden vaak meegegeven na de aambeien operatie.

Samengevat klachten bij een operatie bij aambeien:

  • mogelijkheid op infectie
  • nabloedingen
  • irriterende en brandende pijn aan de anus
  • pijnlijke stoelgang

Alternatieven voor aambeien operatief verwijderen?

Zoals je ziet komt een operatie nooit zonder nadelen. Ik ben er allesinds geen voorstander van! Ik ben eerder voor de natuurlijke methode. Dit door het gebruik van huismiddeltjes die snel pijn verlichten en het gebruik van natuurlijke lekkere voeding die je stoelgang niet te hard maken.

Wens je mijn persoonlijke hulp en geheime tips te ontvangen zodat jouw aambeien snel verdwijnen zonder de nood aan een aambeien operatie nodig te hebben? Klik dan nu op onderstaande blauwe knop en ontvang mijn geheime technieken snel en discreet!