Indien je nieuw bent en voor het eerst in aanmerking komt met aambeien, heb je wat zijn aambeienwaarschijnlijk de vraag wat zijn aambeien? En nog belangrijker, wat doe ik eraan? Deze 2 vragen worden beantwoordt in dit korte artikel…

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn bloedvaten rondom de anus die opzwellen. Doordat deze bloedvaten opzwellen zijn deze ook extreem gevoelig voor druk op deze bloedvaten. De minste druk kan voor hevige pijn zorgen.

De opgezwollen bloedvaten kunnen uitwendig zijn, dan hangen ze op de anus of inwendig, dan zitten de aambeien voor de anus, aan het einde van de dikke darm.

In sommige gevallen kunnen aambeien uitzakken of zelfs bloedklonters vertonen, dit noemen we een getromboseerde aambei. In zo een geval blokkeert de bloedklonter bloedtoevoer. Dit kan extreem pijnlijk zijn wanneer extra druk op een getromboseerde aambei staat! Een arts opzoeken is hierbij aan te raden!

Oorzaken

de oorzaken zijn vooral een te hoge druk op de bloedvaten rondom de anus, door te harde stoelgang, te hard te persen op het toilet. Andere oorzaken zoals te lang stilzitten en te weinig sport kunnen ook aambeien veroorzaken.

Wat doen aan aambeien?

Je kunt van alles doen tegen aambeien. Van zalfjes smeren tot operaties. Ik heb ze bijna allemaal geprobeerd en het beste tegen aambeien is om een combinatie van verschillende behandelingen te gebruiken.

Een behandeling die de klachten aanpakt en de oorzaken. Zo heb je snel resultaat en voorkom je dat je aambeien snel terug keren. Natuurlijk moet je hierbij de grootste oorzaak van aambeien aanpakken, namelijk te harde stoelgang.

Wens je te ontdekken hoe je veilig start aan het behandelen van je aambeien? Klik dan nu op onderstaande blauwe knop en ontvang discreet mijn unieke tips die snel voor resultaat zorgen!