aambeien symptomenAambeien symptomen wil je niet hebben, niets gênanter dan aambeien. Echt niet het gene waarmee je bij je arts wilt gaan en zeker niet bij je familie of vrienden!

In dit kort artikel ontdek je wat de meest voorkomende aambeien symptomen zijn en wat je er aan kunt doen.

De meest voorkomende aambeien symptomen

Wanneer aambeien opkomen of reeds bestaan, geven deze bijna altijd dezelfde klachten en aambeien symptomen. Onderstaande klachten komen altijd opdagen bij aambeien:

  • jeuk
  • brandend gevoel rondom de anus
  • pijn bij het zitten, zelfs bij stappen
  • bloed bij het persen van stoelgang

de jeuk ontstaat doordat de bloedvaten opzwellen en het weefsel dunner wordt. Hierdoor gaat het weefsel geïrriteerd geraken en jeuk veroorzaken. Krabben is dan de eerste respons. Dit mag je echter niet doen!

Krabben kan ervoor zorgen dat de aambeien openscheuren en dan komt bloed vrij, nog één van de aambeien symptomen. Er kan behoorlijk veel bloed vrijkomen wanneer je aambeien openkrabt.

Zelfs bij het zitten kan de aambei openspringen en bloed loslaten. Ik heb dit éénmaal meegemaakt op mijn werk. Ik kan je vertellen dat dit mega gênant is. Wanneer je collega’s je attent maken dat er bloed aan je kont plakt… Ik moet hier geen tekening bij maken.

Het brandend gevoel rondom de anus ontstaat ook doordat het weefsel van de anus en omliggende bloedvaten verdunt zijn. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes in de bloedvaten waardoor het brandend gevoel ontstaat. Hoogst irritant en een reden om te krabben.

Ook zitten en zelfs stappen kan pijn veroorzaken doordat bij het stappen schuurbewegingen ontstaan.

Één van de eerste aambeien symptomen ontstaat bij het ledigen van de stoelgang. Dan kan er een pijnlijk scheurgevoel ontstaan waarbij het lijkt of je anus openscheurt. Dit is vaak het beginstadium van aambeien en is ook één van de aambeien symptomen.

inwendige aambeien symptomen?

De normale aambeien symptomen ontstaan ook bij inwendige aambeien. Bij inwendige aambeien zitten de aambeien aan het einde van de dikke darm, dus voor de anus, waarbij uitwendige aambeien op de anus zitten.

Bij inwendige aambeien kan enkele andere aambeien symptomen ontstaan. Vooral de jeuk is nog irritanter aangezien je hier geen zalf aan kan smeren. De aambei zit tenslotte inwendig…

Bij het ledigen van de stoelgang krijgt de persoon met de inwendige aambei vaak het “scheurgevoel” zoals ik het noem. De stoelgang passeert de inwendige aambei en zet te veel druk op de aambei waardoor deze kan openscheuren.

Extreem pijnlijk en bijna altijd komt bloed vrij. Bij het afdoppen van de anus vind je al snel bloed terug wat kan leiden tot paniek. Dit scheurgevoel zorgde bij mij ervoor dat ik bang werd om naar het toilet te gaan!

Telkens ik naar het toilet moest had ik extreem veel pijn en verloor ik bloed. Hierdoor hield ik mijn stoelgang zolang mogelijk op, wat natuurlijk geen oplossing is voor deze irritante aambeien symptomen.

Hoe symptomen aambeien behandelen?

Je kunt ervoor kiezen om enkel de aambeien symptomen en dus de klachten zoals jeuk, het branderig gevoel en de pijn aan te pakken met zalfjes of een huismiddel.

Zalfjes helpen goed tegen de jeuk en andere oppervlakkige aambeien symptomen klachten maar behandelen NIET de oorzaken.

Echter raad ik je sterk aan om vooral de oorzaken van je aambeien aan te pakken. Zoals je stoelgang minder hard te maken en de druk op de anus te verminderen. Voor meer informatie over dit onderwerp raad ik je aan om het artikel over aambeien oorzaken te lezen.

Middel tegen aambeien jeuk

Een handig middel om snelle verlichting van aambeien klachten te ontvangen is het gebruik van ijsblokjes. Je voegt deze simpelweg in een natte waslap en je dopt deze tegen je aambeien.

Dit zal ervoor zorgen dat je aambeien snel verkleinen. Ook het branderig gevoel wordt heerlijk geblust en de jeuk verdwijnt snel.

Je kunt de ijs kompressen 3 tot 4 maal per dag aanbrengen aan je aambeien. Zolang je maar dopt, niet hard gaat wrijven, ook is het af te raden om rechtstreeks ijsblokjes tegen je aambeien te leggen. IJs werkt goed tegen de meest voor de hand liggende aambeien symptomen.

Toch is het verstandig om een lange termijn aanpak te gebruiken door de behandeling van je oorzaken! Dit zorgt dat je aambeien symptomen nooit meer terugkeren.

Stuur dit artikel door naar kennissen via emial, twitter, facebook of zet een linkje van dit artikel op je eigen pagina zodat andere ook wat aan deze waardevolle informatie hebben.

Klik op onderstaande blauwe knop om succesvolle technieken te ontvangen die je aambeien stoppen en doen voorkomen. Je ontvangt ze van mij persoonlijk en in alle discretie.