aambeien verhelpenAambeien verhelpen kan op vele manieren. De meesten denken dit het beste te doen met een operatie maar dit hoeft zeker niet! Ikzelf ben voorgoed van mijn aambeien af geraakt door natuurlijke middelen te gebruiken in combinatie met een aanpassing van mijn voeding…

Ik verklap je er alles over in dit artikel over aambeien verhelpen.

Verschillende opties die aambeien verhelpen

je kunt alle kanten uit wanneer je jouw aambeien wilt verhelpen. Je kunt zalfjes gaan smeren, chirurgische ingrepen ondergaan of de natuurlijke manier achterlopen. Ik verkies de natuurlijke manier omdat dit het veiligste is en weinig tot geen nadelen heeft, behalve dan dat het wat tijd en energie in beslag neemt.

Chirurgische ingrepen?

Aambeien verhelpen met chirurgische ingrepen is meteen de meest extreme manier. Ook hierbij zijn er verschillende opties die aambeien verhelpen. Je kunt je aambeien laten weg snijden, weg laseren of laten afbinden. Bij het weg laseren en wegsnijden wordt de patiënt onder volledige verdoving gebracht.

De operatie zorgt niet voor pijn , de herstelperiode na de operatie dan weer wel. De wonde moet dagelijks meerdere malen behandeld worden met herstellende zalf zodat het weefsel terug kan genezen.

Vaak verliest de wonde ook nog bloed. Dit kan door te strakke broeken komen of door te lang neer te zitten. Wanneer het bloeden niet stopt moet de persoon zo snel mogelijk naar het ziekenhuis om de wonde te laten hechten. Zoals je ziet is dit niet de meest aantrekkelijke manier die aambeien verhelpen!

Na de operatie is de aambei verholpen, het herstelproces duurt daarentegen enkele weken.

Zalfjes

Zalfjes zijn goed tegen oppervlakkige klachten zoals jeuk en het prikkelige gevoel. Ze werken snel en zijn makkelijk aan te brengen. Het nadeel is dat zalfjes niet de oorzaken aanpakken (wat ook niet gebeurt bij een operatie). Aambeien verhelpen met zalfjes gaat moeilijk aangezien de oorzaken onaangetast blijven.

zalfjes kunnen aambeien verhelpen

Bij inwendige aambeien gebruik je beter een cooling gel welke je kunt aanbrengen met een klysma.

Natuurlijke middelen?

De aanpak van de oorzaken met natuurlijke middelen is veruit de beste aanpak. Je voedingspatroon aanpassen is de beste stap die je kunt zetten. Vooral voeding beperken die voor te harde stoelgang zorgt is aan te raden.

Als je weet dat te harde stoelgang de grootste oorzaak is van aambeien, kun je hier beter wat aan doen.

Beperk witte graanproducten en vervang ze door volkoren graanproducten. Ook frisdranken en koekjes vervang je beter door verse thee en fruit. Eet voldoende groenten en beperk eiwitrijke voeding zoals peulvruchten, vis en vlees.

Ook cafeïne rijke dranken en alcohol moeten beperkt worden doordat deze uitdroging veroorzaken wat lijdt tot te harde stoelgang.

Ook enkele levensstijl wijzigingen kunnen wonderen verrichten bij aambeien verhelpen! Zoals niet te lang stil te zitten, meer te sporten, lossere broeken dragen, zacht toilet papier te gebruiken, op je zijde slapen, je stoelgang niet ophouden, … zijn allemaal aanpassingen die de druk op je anus en aambeien sterk verminderen en dus aambeien verhelpen.

Super handige tips ontvangen die je aambeien snel verhelpen? Klik op onderstaande blauwe knop.