Aambeien tijdens zwangerschap komt geregeld voor. Zo meteen ontdek je hoe dit komt en belangrijker wat je eraan kunt doen zodat je geen last meer hebt van irritante aambeien.

De zwangerschapsperiode is infeite een periode waar van genoten moet worden. Het is magisch om een eigen kind op de wereld te zetten, dan wil je niet dat lastige aambeien deze periode pijnlijk maken. Lees verder om te ontdekken wat je vandaag kunt doen om aambeien tijdens zwangerschap te behandelen.

Oorzaken van aambeien zwangerschap

Hoe ontstaan aambeien tijdens de zwangerschap? Er zijn verschillende oorzaken voor aambeien zwangerschap. De grootste oorzaak is echter een verhoogde druk op de bloedvaten rondom de anus. Dit vaak door harde stoelgang.

Aambeien tijdens zwangerschap ontstaan niet zozeer door te harde stoelgang maar wel door een verhoogde druk op de bloedvaten rondom de anus. Dit natuurlijk door de feutus die dagelijks groter en dus zwaarder wordt.

Doordat de feutus groter en zwaarder wordt, verhoogt ook de druk op de anus waardoor de bloedvaten gekneld kunnen geraken, kunnen uitzakken of kunnen opzwellen. Hierdoor ontstaan aambeien tijdens zwangerschap.

Zwangerschap aambeien symptomen

De meest voorkomende symptomen bij aambeien zwangerschap zijn vooral jeuk, bloedingen en een hevig brandend gevoel rondom de anus dat erg irriteert.

Het brandend gevoel aan de anus ontstaat doordat de bloedvaten dusdanig gezwollen staan waardoor kleine scheurtjes in de bloedvaten ontstaan. Deze zorgen voor irritatie.

Wanneer harde stof zoals jeans over deze gespannen en gezwollen bloedvaten schuren worden de scheurtjes enkel erger waardoor het brandend gevoel ontstaat.

Op je zij slapen verminderd de druk op je anus waardoor de kans op aambeien hevig daalt!

Ook het weefsel rondom de opgezwollen bloedvaten wordt telkens dunner bij het zwellen van de bloedvaten. Ook hierdoor ontstaat het branderig gevoel.

Bij een te hoge druk op deze aambeien tijdens zwangerschap kunnen de aambeien springen waardoor veel bloed kan vrijkomen en het ondergoed bekladt.

Aambeien tijdens zwangerschap die scheurtjes bevatten of springen kunnen hevig jeuken. Zeker wanneer deze in contact komen met ruw ondergoed of ruw toilet papier. Dan drogen de aambeien uit en ontstaat er nog meer jeuk. Zo dadelijk meer hoe je deze aambeien zwangerschap klachten en symptomen kunt bestrijden…

Hoe aambeien tijdens zwangerschap behandelen?

Je kunt verscheidene zaken doen om aambeien tijdens zwangerschap aan te pakken en te voorkomen. Een combinatie van enkele wijzigingen in je levensstijl en een techniek om snelle verlichting van je aambeien zwangerschap te ontvangen, doen letterlijk wonderen!

Levensstijlwijzigingen

Je weet ondertussen al dat een verhoogde druk op de bloedvaten rondom de anus door de feutus voor aambeien tijdens zwangerschap zorgt. Jouw doel moet zijn om deze druk zoveel mogelijk te verminderen.

Volg onderstaande tips op om de druk op de anus te verminderen waardoor aambeien tijdens zwangerschap voorkomen worden:

  • draag losse, niet spanende onderbroeken en broeken
  • ga direct naar het toilet bij aandrang
  • douche de anus zonder zeep
  • gebruik uitsluitend zacht en vochtig toilet papier
  • krab niet aan de aambeien
  • dop op de anus bij het afvegen van de anus. Dit voorkomt schuren
  • ga geen zware objecten tillen
  • slaap op je zei om de druk op de anus te verminderen

Snelle verlichting van aambeien tijdens de zwangerschap met een middel

er zijn verschillende trucjes en middelen die voor een snelle verlichting van je klachten zorgen. Één ervan is het gebruik van ijsblokjes.

Hoe werkt het?

Je neemt enkele ijsblokjes uit de diepvriezer. 3 volstaan. Je neemt er een zachte en vochtige waslap erbij en voegt de ijsblokjes erin.

Dan ga je de waslap met ijsblokjes zachtjes op de anus doppen. Houd enkele seconden aan en dop ietsje meer naar links of rechts om heel de aambei af te koelen.

IJsblokjes tegen de anus houden vermindert snel jeukklachten en doet de zwelling afnemen. Zo krijg je snel vermindering van aambeien tijdens zwangerschap.

Vond je dit artikel over aambeien zwangerschap interessant? Stuur het dan door naar een kennis of zet een linkje van deze pagina op jouw persoonlijke website zodat je anderen hier met kan helpen.

Wens je meer interessante en handige tips tegen aambeien te ontvangen? Klik dan op onderstaande blauwe knop en ontvang mijn persoonlijk advies samen met enkele super handige tips om je aambeien snel te stoppen, discreet en veilig! Klik nu op onderstaande knop, zo stop je en voorkom je aambeien tijdens zwangerschap.