aambeien behandelingAambeien behandeling nodig? In dit kort maar krachtig artikel leg ik uit welke aambei behandelingen bestaan en wat de beste keuze is zodat je snel en veilig van je aambeien bent verlost.

Soorten aambeien behandelingen

Er zijn verschillende opties bij een aambeien behandeling. Zalfjes zijn heel populair en kunnen snel pijn verlichten en zwelling aanpakken. Chirurgische ingrepen zoals het wegsnijden van de aambeien worden geregeld uitgevoerd.

Ook het toebranden van uitwendige aambeien en het afbinden van aambeien wordt vaak gedaan om de patiënt snelle verlichting van zijn klachten te geven.

Afbinden aambeien een goede aambeien behandeling?

Chirurgische ingrepen zoals het toebranden, wegsnijden en afbinden van aambeien zijn vrij drastische ingrepen die wel voor snelle resultaten en vermindering van klachten zorgen.

Na de operatie zijn de aambeien aangepakt en kan het weefsel onder de aambei langzaam herstellen. De patiënt kan de dag na de aambeien behandeling reeds het hospitaal verlaten.

De eerste week na de aambeien behandeling is het aan te raden dat de patiënt zich rustig houdt, losse kledij draagt en anti jeuk en irritatie zalfjes smeert aan de wonde. Dit voorkomt dat door krabben het weefsel ontsteekt of beschadigd geraakt en een nieuwe operationele aambeien behandeling nodig is.

Ondanks chirurgische ingrepen zoals het afbinden van aambeien snel resultaat leveren behandelt het niet de oorzaken van de aambeien. Dit zorgt ervoor dat de aambeien snel kunnen terugkeren waardoor opnieuw een aambeien behandeling of ingreep nodig is.

Het afbinden van aambeien is een effectieve aambeien behandeling die snelle resultaten levert. Het nadeel is dat het een vrij drastische aanpak is, de herstelperiode 7 dagen of zelfs langer in beslag neemt en het niet de oorzaken van de aambeien aanpakt.

Ook zijn chirurgische ingrepen zoals het afbinden van aambeien kostelijk. Er zijn betere aambeien behandeling die veiliger zijn, goedkoper zijn en even snel resultaat geven.

Wat is een goede behandeling aambeien?

Een goede aambeien behandeling is een combinatie van verschillende aanpakken die zowel de klachten als de oorzaken aanpakt. Het behandelen van de klachten zoals jeuk, pijn en irritatie zorgt voor directe verlichting van de klachten. Dit kan met huismiddeltjes of zalfjes.

Enkel de klachten behandelen met zalfjes of een huismiddeltje geeft snel verlichting van klachten maar is opzicht geen goede aambeien behandeling omdat het alweer niet de oorzaken aanpakt. Daarom is het verstandig om dit te combineren met een aanpak van de oorzaken.

aambeienzalf bij aambeien behandeling

aambeienzalf zorgt voor een snelle vermindering van klachten maar is opzicht geen goede aambeien behandeling

Vooral een te hoge druk op de bloedvaten rondom de anus is een oorzaak van aambeien. Dit wordt aangepakt door levensstijlwijzigingen die de druk op de anus verminderen alsook door je voeding licht aan te passen zodat geen harde stoelgang druk op de dikke darm kan zetten.

De combinatie van een zalfje of huismiddel dat voor directe verlichting zorgt en de aanpak van de oorzaken die toekomstige aambeien voorkomt, is een verantwoorde en slimme aambeien behandeling. Het voorkomen van aambeien zorgt ervoor dat je geen zalfjes of chirurgische ingrepen nodig zal hebben

Behandeling uitwendige aambeien

uitwendige aambeien worden het snelst behandeld door externe druk op de aambeien te voorkomen zoals minder strakke broeken te dragen, een donut kussen gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de uitwendige aambei geen extra druk ontvangt waardoor de bloedvaten nog meer kunnen opzwellen.

Ook zalfjes of een huismiddel zoals een natuurlijk krimpmiddel zorgen voor snel resultaat en hoort bij de aambeien behandeling van een uitwendige aambei.

inwendige aambeien behandelen

Inwendige aambeien hebben een andere aambeien behandeling dan uitwendige aambeien. Zalfjes hebben niet veel effect op inwendige aambeien aangezien je er niet goed aankunt. Druk op de inwendige aambeien verminderen en voorkomen is wel een goede aanpak bij de aambeien behandeling voor inwendige aambeien.

Vooral door je stoelgang smeug en zacht te houden voorkom je extra druk op de inwendige aambeien. Je stoelgang mals houden doe je door enkele wijzigingen te maken aan je voedingspatroon, waar ik zo dadelijk meer over vertel.

Hoe beginnen aan een aambeien behandeling?

Het belangrijkste is dat je niet vergeet de oorzaken aan te pakken. De meeste beginnen met een aambeien behandeling door zalfjes of een natuurlijk krimpmiddel te gebruiken. Dit zorgt voor directe verlichting van aambeien klachten.

Je bent niet de enige die niet goed weet hoe te beginnen aan een aambeien behandeling!

Echter is dit niet voldoende. Ook de druk op de bloedvaten rondom de anus verminderen is aan te raden en een slimme zet. Hier zijn verschillende opties voor zoals je voeding aan te passen zodat je stoelgang zacht wordt en zonder al te veel druk de anus kan passeren.

Alsook enkele levensstijlwijzigingen die de druk op de bloedvaten rondom de anus verminderen. Deze gaan we kort bekijken…

Aambeien behandelen EN voorkomen met natuurlijke voeding

bij een goede aambeien behandeling hoort een juist voedingsadvies, hoe je het ook draait of keert, voeding is het belangrijkste om gezond te worden en te blijven.

Bepaalde voeding zal voor harde keutelachtige stoelgang zorgen die vervolgens te veel druk op de bloedvaten zet. Hierdoor knellen bloedvaten en ontstaan zwellingen wat men aambeien noemt. Soms kan zelfs een bloedklonter in deze bloedvaten ontstaan en dan spreekt men van een getromboseerde aambei, wat heel pijnlijk is.

Voeding welke je vooral moet beperken zijn geraffineerde koolhydraten, eiwitrijke voeding, alcoholische dranken en cafeïne rijke dranken.

Geraffineerde koolhydraten zoals wit brood en frisdranken zorgen voor harde stoelgang. Ook eiwitrijke voeding moet beperkt worden aangezien het voor uitgedroogde stoelgang zorgt die te hard is. Dit zorgt voor een verhoogde druk op de bloedvaten rondom de anus waardoor deze kunnen opzwellen…

Cafeïne rijke dranken en alcohol drogen het lichaam uit waardoor harde en keutelachtige stoelgang ontstaat.

Ook fijne zaadjes en kruiden irriteren de bloedvaten rondom de anus. Dit zorgt voor extra irritatie en schade waardoor deze makkelijker kunnen opzwellen. Vooral fijne zaadjes blijven vastzitten rondom de anus en kunnen zelfs voor ontstekingen zorgen…

Wat wel eten?

Bij een goede aambeien behandeling die de oorzaken aanpakt, is het aan te raden om voldoende vezels te eten. Zowel zachte vezels welke je in fruit en groenten vindt als harde vezels, welke je in volkoren graanproducten vindt.

Volkoren graanproducten zoals wilde rijst en volkoren brood bevatten harde vezels welke stoelgang ledigen stimuleren. De zachte vezels uit groenten en fruit zorgen dan weer voor een vezel die de stoelgang zacht en goed gebonden maakt.

volkoren brood voorkomt harde stoelgang en dus aambeien!

Ook noten en zemelen zijn goed bij een aambeien behandeling. Zelfs oliën zoals olijfolie en lijnzaadolie smeren de stoelgang goed waardoor deze zonder al te veel druk de anus kan passeren.

Samengevat, probeer volgende zaken minder te eten/ drinken:

 • geraffineerde suikers zoals witte pasta’s, witte rijst
 • frisdranken
 • eiwitrijke voeding zoals peulvruchten en vlees, vis
 • alcoholische dranken
 • cafeïne rijke dranken
 • vermijd fijne zaadjes en pikante kruiden

Probeer volgende zaken MEER te eten/ drinken:

 • groenten en fruit
 • volkoren graanproducten
 • 2-3 liter water per dag drinken
 • noten en gezonde oliën gebruiken

Levensstijlwijzigingen…

Ook levensstijlwijzigingen kunnen wonderen verrichten bij een aambeien behandeling. Het doel van deze wijzigingen is vooral om de druk op de anus en aambeien te verminderen.

Volg volgende zaken op om de druk op de anus te verminderen:

 • zit niet te lang stil en ga vaak een ommetje wandelen
 • doe 3 maal per week of  meer sport
 • gebruik zacht en vochtig toiletpapier om weefsel niet verder te beschadigen
 • leun voorover bij het ledigen van stoelgang
 • douche de kont en anus met water, gebruik geen irriterende shampoo
 • ga naar het toilet wanneer de nood komt, stel niet uit
 • gebruik bij uitwendige aambeien een donut kussen

Bovenstaande tips zorgen voor een verminderde druk op de bloedvaten rondom de anus waardoor aambeien voorkomen worden. Cruciaal in combinatie met een zalfje, krimpmiddel en voedingsadvies.

Middelen die voor directe verlichting van aambei klachten zorgen

Indien je een natuurlijk middel wenst te ontdekken dat binnen 30 minuten de omvang van jouw aambei aanzienlijk kan verminderen, druk dan nu op onderstaande blauwe knop en ontvang mijn geheime technieken, tips en persoonlijk advies discreet.

Zo ontdek je exact wat je stap voor stap moet doen om te voldoen aan een goede aambeien behandeling.