Sinds enkele jaren kamp ik met een lastige spijsvertering. Klachten zoals zure oprispingen, opgezette buik en een zware maag na het eten. Ik had reeds heel veel uitgeprobeerd maar jammer genoeg niet al te veel resultaten ontvangen.

Op aanraden van mijn arts heb ik een middel voor de spijsvertering ingenomen en tot mijn verassing is dit het enige tot nu toe wat effectief werkt en doet wat het belooft te doen! In dit kort artikel zal je mijn ervaringen met digestive enzyme complex van Nutricolon lezen.

Waarom we last krijgen van darmklachten zoals winderigheid en een opgezette buik

Vroeg of laat krijgen we er met te maken. Buikpijn, stoelgangsproblemen, reflux, winderigheid etc. Onderzoek toont aan dat zowat elk menselijk orgaan minder goed gaat werken naarmate we ouder worden.

De alvleesklier en spijsvertering zijn geen uitzondering. Onze alvleesklier maakt verteringsenzymen aan welke cruciaal zijn voor de vertering van onze voeding.

Naarmate we ouder worden, daalt de aanmaak van deze enzymen forst en kan het verstandig zijn om deze te supplementeren aan de hand van hoogwaardige capsules zoals digestive enzyme complex van Nutricolon.

Zelf ben ik enkele jaren geleden gestart met het vermijden van zuivel en graanproducten. Dit hielp maar ik had nog steeds last van winderigheid en een opgeblazen gevoel na het eten.

Ook de inname van yoghurt met bifidum bleek niet te helpen. Ik had zelfs het gevoel dat dit mijn klachten opwekte.

Vandaar dat ik verder ben gaan zoeken naar een oplossing voor mijn darmklachten.

Toen ik langs ging bij mijn arts kreeg ik het advies om digestive enzyme complex van nutricolon te gaan proberen. Ze vertelde mij dat veel van haar cliënten hier zeer goede resultaten van ontvingen.

Inmiddels worden door veel experts en voedingsdeskundigen verteringsenzymen aangewezen door de positieve en unieke werking op de spijsvertering.

Dagelijks 1 capsule voor elke maaltijd helpt volgens experts de spijsvertering te bevorderen waardoor darmklachten zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel voorkomen worden.

Digestive Enzyme Complex van Nutricolon is een uitstekend middel om de spijsvertering te bevorderen en wordt hoog aangeprezen door vele experts en voedingscoaches. Op de website van Nutricolon staan heel wat positieve klantervaringen dus besloot ik om dit product uit te gaan testen.

Het verschil met andere enzym producten en Nutricolon is dat Nutricolon een fantastisch product heeft ontwikkeld met heel wat verschillende soorten enzymen, die elk een verschillende voedselcategorie helpt te verteren en bovendien een wetenschappelijk onderbouwde werking hebben.

Veel producten bevatten enkel alvleesklier enzymen en meestal zijn deze nog eens laag gedoseerd en van lage kwaliteit waardoor ze geen effect hebben…

Bovendien zijn de ingrediënten van Nutricolon wetenschappelijk onderbouwd en zitten er geen ingrediënten in de formule zonder een bewezen werking. Elk enzym is onderbouwd met verschillende studies welke aantonen dat het enzym ook een positief effect heeft op onze vertering.

Nutricolon bevat geen vulmiddelen (ingrediënten zonder wetenschappelijk bewezen werking of rijst meel). Veel merken gebruiken vulmiddelen om hun capsules te vullen. Nutricolon doet dit niet.

Ook zijn de doseringen van de enzymen van Nutricolon hoog gedoseerd zodat ze ook effect hebben. Elk enzym is van plantaardige oorsprong, dus geen dierlijke ingrediënten, wat de werking van dit product ten goede komt.

Voor welke klachten kan Nutricolon helpen?

  • winderigheid en flatulentie

  • Tegen een opgeblazen gevoel en opgezette buik

  • borrelende darmen

  • voedselintolerantie zoals lactose intolerantie

  • onregelmatig stoelgangspatroon

  • Tegen luie maag en darmen

  • Prikkelbare en lekke darmen

  • zure oprispingen en reflux

Ik was behoorlijk sceptisch maar wilde zelf ondervinden of dit product echt zo goed was zoals in al die recensies stonden. Ik had al heel wat geprobeerd tegen winderigheid zoals gemberthee, pepermuntolie, aloë vera maar niks bleek te helpen.

Heel wat studies en experten zoals artsen en voedingsdeskundigen zijn lovend over de werking van verteringsenzymen op de spijsvertering. De enzymen helpen bij de vertering van eiwitten, koolhydraten en vetten.

Hierdoor wordt de ingenomen voeding beter verteerd en is er minder kans op gasvorming in de darmen door rotting. Met als resultaat dat winderigheid en een opgezette buik voorkomen worden.

Na mijn bestelling ontving ik de volgende dag mijn pakket met 1 potje Nutricolon. Klaar om het uit te testen…

Mijn ervaringen en review van Digesitve Enzyme Complex van Nutricolon

Ik was enorm verbaasd door de snelle werking van deze enzymen. De eerste dag voelde ik al een verschil. Normaal ontvang ik kort na mijn maaltijden darmrommelingen en doet mijn buik aardig.

Met de inname van Digestive Enzyme Complex was mijn buik en darm rustig. Ook viel mijn pasta goed en moest ik niet kort na mijn maaltijd naar het toilet. Normaal gezien moet ik steevast naar het toilet binnen 30 minuten na mijn maaltijd.

Na het eten van brood heb ik altijd een opgeblazen buik. Voor ik nu brood ga eten neem ik 1 capsule van de digestive enzymen en tot verbazing heb ik zelden nog last van een opgezette buik. Iedereen is anders en resultaten verschillen van persoon tot persoon maar voor mij werkt het alvast prima.

Ook is mijn humeur beter. Doordat ik nu een normaal stoelgangspatroon heb (smorgens en savonds naar het groot toilet), ben ik minder prikkelbaar en gewoon happy doorheen de dag.

Mijn conclusie:

Dit is mijn ervaring en review van digestive enzyme complex. Ik ben zeer tevreden dat ik dit product een kans gegeven heb. Mocht je niet zeker zijn of het voor jou zal werken kun je het uitproberen. Het product is wetenschappelijk onderbouwd, neem even een kijkje op hun website. Daar vind je heel wat wetenschappelijke studies terug die de werking van het product onderbouwen.

Het product werkt snel en de enzymen bevorderen de spijsvertering. Hierdoor voorkom je winderigheid, opgeblazen gevoel en andere darmklachten.

Het is een 100% plantaardig product zonder nadelen. Ik combineer het ook prima met mijn vitamine pillen en andere supplementen.

Ik ben alvast fan en ga het blijven gebruiken. Het is wel belangrijk dat je de enzymen inneemt voor ELKE maaltijd. Zoniet, zullen je resultaten niet optimaal zijn.

Momenteel is er een aanbieding waarbij je het product kan testen aan een mooie korting. Mocht je interesse hebben, kun je via onderstaande link meer ontdekken.

Meer informatie