bloedende aambeienBloedende aambeien heb ik vroeger meer dan genoeg gehad! Ik kan letterlijk een boek vol schrijven met mijn ervaringen over bloedende aambeien. Één keer meegemaakt dat mijn aambeien bloedden op het werk. Mijn broek was beklad met een gorte bloedplek en iedereen kon het vrij zien!

Super gênant, één keer meegemaakt maar geen tweede keer meer, nooit meer! In dit artikel zal je ontdekken wat juist bloedende aambeien zijn, hoe deze kunnen ontstaan, hoe je ze het beste behandelt en wat je kan doen om bloedende aambeien te voorkomen zodat je een hoop gênante momenten vermijdt die je de rest van je dagen zullen achtervolgen.

Wat zijn bloedende aambeien?

Aambeien zijn opgezwollen aderen rondom de anus. Deze bloedvaten die gezwollen staan kunnen zowel uitwendig op de anus zitten of voor de anus, aan het einde van de dikke darm.

In beide gevallen kunnen bloedende aambeien ontstaan, door een te hoge druk op deze aambeien of door schuur of wrijf bewegingen op deze aambeien.

Vooral bij het ledigen van stoelgang kan de druk zo groot worden op de aambeien dat deze springen en bloed loslaten. Het afvegen van de anus met te ruw toiletpapier is een vaak voorkomende oorzaak van bloedende aambeien. Een vochtig doekje is het beste bij aambeien.

Gebruik zacht toiletpapier om bloedende aambeien te voorkomen

Ook bij te strakke kledij kan wrijving ontstaan waardoor aambeien kunnen openspringen en bloedende aambeien ontstaan.

Zelfs te lang stilzitten verhoogt de druk op de aambeien drastisch waardoor deze kunnen bloeden. Zo dadelijk toon ik je enkele tips om een bloedende aambei te voorkomen, dus blijf lezen.

Oorzaken bloedende aambei samengevat

vooral druk op de aambei en schade aan het weefsel van de bloedvaten kunnen een bloedende aambei doen ontstaan. Onderstaande zaken veroorzaken bloedende aambeien en moeten vermeden worden:

  • te strakke broeken dragen
  • te ruw toiletpapier
  • te harde stoelgang
  • hoge druk door te lang neer te zitten

Eerste hulp als je aambeien bloed vertonen

Wanneer één of meerdere van bovenstaande oorzaken tot bloedende aambeien leiden, wil je zo snel mogelijk deze bloeding stillen en ook je aambei laten verdwijnen. Ik krijg vaak de vraag wat je het beste doet om deze bloedende aambei te stoppen.

Vaak is het verstandig om de aambei gedurende enkele minuten te laten uitbloeden en dit bloed zachtjes weg te doppen met een vochtig watje. Waarom je aambeien laten uitbloeden? Een aambei is een opgezwollen bloedvat waar bloed vastgekneld komt te zitten.

Wanneer deze aambei bloed verliest, zal deze automatisch in omtrek verminderen en daalt de druk en pijn drastisch.

bloedende aambeien veroorzaken vaak paniek.

Wanneer het bloeden stilaan vermindert, na enkele minuten, kun je jouw bloedende aambeien ontsmetten en insmeren met een herstelbevorderend zalfje.

Je kunt ervoor kiezen om je eigen zalf te maken door het gebruik van enkele huismiddeltjes zoals olijfolie. Maar dit hoeft zeker niet, je kunt ook zalfjes via de apotheker aankopen die het weefsel van de aambei sneller doet herstellen zodat het bloeden niet meer voorkomt.

Wens je jouw eigen aambeienzalfje te maken zodat je niet naar de apotheker hoeft te hollen om een aambeien zalfje te vragen aan de baliemedewerker (lekker gênant!), klik dan nu op onderstaande blauwe knop en ontdek hoe je zelf je eigen aambeienzalfje tegen bloedende aambeien kunt maken…

bloedende aambeien behandeling?

Nadat je het bloeden hebt gestild door zachtjes het bloed weg te doppen en het te ontsmetten, is het ook aan te raden om voor enkele dagen een aambeienzalfje te smeren, dus niet enkel vlak na de periode van bloedende aambeien maar ook tot 3 dagen na het bloeden van je aambei.

Waarom? Zo zal het aambeienzalfje ervoor zorgen dat het weefsel van de gezwollen en beschadigde bloedvaten sneller zal herstellen. Hierdoor is de kans kleiner dat je opnieuw bloedende aambeien zal ontvangen.

Het beste smeer je voor 3 dagen dagelijks 3 maal een zalfje op de aambei, preventief om terugkerende bloedende aambeien te voorkomen.

Zo herstelt het weefsel sneller en verminderd de kans op een hervalling van een bloedende aambei.

Wens je meer tips te ontvangen om je aambeien snel aan te pakken die goed werken? Klik dan nu op onderstaande blauwe knop en ontvang discreet mijn persoonlijk advies hoe je direct aan de slag kunt met je aambeien te behandelen zodat je nooit meer last zult hebben van bloedende aambeien!