aambeien bloedWanneer je aambeien bloed vertonen wil je hier zo snel mogelijk van af. één van mijn gênantste momenten uit mijn leven was wanneer mijn uitwendige aambei begon te bloeden, wanneer ik op het werk zat.

Bij de korte wandeling naar het kopieerapparaat vertelde mijn bevriende collega me dat ik een bloedplek op mijn kont had! Dit wil je niet meemaken! Toen werd het me duidelijk waarom iedereen die dag scherpend naar me keek.

Wanneer kunnen aambeien bloed loslaten?

Bij uitwendige aambeien kan bloed ontstaan wanneer de druk te groot wordt op deze aambei en deze springt. Vooral door te lang neer te zitten kan een uitwendige aambei bloed loslaten. Dit was exact wat er bij mij gebeurde op mijn werk.

Je kunt dit voorkomen door een donut kussen te gebruiken. Dit is een rond kussen met een groot gat in het midden zodat er geen druk op de anus, en dus op de aambei staat. Zo kan deze ook niet springen.

Ook door met ruw toiletpapier te wrijven op de anus kunnen scheurtjes ontstaan waardoor de aambei bloed loslaat. Dit kun je natuurlijk voorkomen door zacht en het liefste vochtig toiletpapier te gebruiken.

ruw toiletpapier moet vermeden worden bij aambeien

Inwendige aambeien lossen vooral bloed door te harde stoelgang. Wanneer je stoelgang te hard is zal deze de bloedvaten en de inwendige aambeien letterlijk openduwen en doen scheuren. Dan kan er bloed meekomen met de stoelgang.

Ook dit is extreem pijnlijk aangezien je anus letterlijk openscheurt. Geen wonder dat personen met inwendige aambeien niet naar het toilet durven gaan. Elke keer ze stoelgang ledigen voelen ze telkens terug dit extreem pijnlijk gevoel.

Besef je goed dat stoelgang ophouden om het openscheuren van je aambei te voorkomen geen oplossing is. Het maakt het enkel erger omdat je stoelgang nog harder wordt en je MEER kans hebt dat je aambeien bloed loslaten.

Wat doen als aambeien bloed loslaten?

Om snel een vermindering van je klachten te ontvangen kun je het beste het bloeden zo snel mogelijk stoppen en de wonde ontsmetten.

Bij mij werkt de ijs truck hierbij het beste. Je neemt een waslapje, dopt het onder lauw water en voeg daar dan 3 tot 4 ijsblokjes in. Wikkel het waslapje goed op zodat de ijsblokjes niet loskomen.

Dop dan zachtjes op de bloedende aambei en houd het 3-4 minuten op de aambei maar probeer de waslap op elke zijde van de aambei te doppen. Dit zorgt ervoor dat het bloeden zal stoppen aangezien de bloedvaten inkrimpen van de koude.

Wanneer het bloeden voorbij is ontsmet je de aambei. Let op dat dit niet werkt bij inwendige aambeien, dan kun je het beste een klysma gebruiken en een blussende gel gebruiken zoals deze van sperti.

IJsblokjes en ontsmetting zorgen voor directe verlichting. Maar dit zal niet voorkomen dat je aambeien bloed loslaten in de toekomst.

Hiervoor kun je het beste je stoelgang zachter maken zodat deze niet te hard is en dus ook niet een te hoge druk zet op je aambeien.

fruit en groenten zijn een must bij een aambeien dieet en voorkomen aambeien

Dit doe je door je voeding aan te passen. Eet minder witte graanproducten en meer volkoren graanproducten. Ga meer fruit eten en meer groenten. Gebruik olijfolie en lijnzaadolie en ga fast food met veel verzadigde en trans vetten vermijden.

Beperk eiwitrijke voeding zoals peulvruchten, vis en vlees omdat dit het lichaam uitdroogt. Beperk de inname van koffie en alcohol om uitdroging te vermijden.

Drink voldoende thee en water, minstens 3 liter water per dag!

Ook is het aan te raden om de anus niet te wassen met shampoo, zacht toiletpapier te gebruiken en niet te wrijven. Ga lossere broeken dragen en doe aan sport. Te lang stilzitten verhoogt enkel de kans dat aambeien bloed loslaten.

Samenvatting wat te doen als aambeien bloed loslaten

  • gebruik de ijs truck en ontsmet de aambei
  • ga je voeding veranderen om stoelgang minder hard te maken
  • gebruik zachter toilet papier en ga niet wrijven
  • draag lossere broeken
  • douche de anus niet met shampoo om irritatie te vermijden
  • zit niet te lang stil en sport elke dag

Meer tips en advies ontvangen hoe je aambeien veilig en discreet kunt behandelen zodat je voorkomt dat aambeien bloed loslaten? Klik op onderstaande blauwe knop en ontdek het #1 aambei geheim dat je niet mag missen!