aambeien oorzaakAambeien oorzaak wordt vaak gezien door op koude objecten te zitten. Zo hoor je in veel films dat je niet te lang op koude stenen mag zitten omdat je dan aambeien zou krijgen… Is dit wel zo?

In dit kort artikel over aambeien oorzaak ga ik dieper in op de verschillende oorzaken van aambeien en wat je eraan kan doen.

Hoe ontstaan aambeien?

In het einde van de dikke darm en onze anus lopen bloedvaten. Hier circuleert bloed vloeiend door om rondom liggend weefsel te voorzien van voedingsstoffen. Wanneer deze bloedcirculatie geblokkeerd wordt, kan het bloedvat gekneld geraken en opzwellen. Dan spreken we van aambeien.

De verschillende oorzaken van deze geknelde bloedvaten bespreken we grondig in onderstaande alinea’s.

De grootste aambeien oorzaak

Er zijn verschillende oorzaken van aambeien. Bijna alle oorzaken aambeien zorgen ervoor dat er een te hoge druk op de bloedvaten rondom de anus komen te staan. Hierdoor zwellen de bloedvaten en ontstaan aambeien.

Verschillende zaken zorgen voor deze te hoge druk. De grootste is echter harde stoelgang of constipatie. Ik had vroeger dagelijks last van te harde stoelgang en dit was mijn aambeien oorzaak.

Ik ben niet alleen, velen met aambeien hebben een te harde stoelgang als aambeien oorzaak. De harde stoelgang geeft hoge druk op de bloedvaten in de dikke darm en rondom de anus. Hierdoor geraakt bloed gekneld en kan het bloedvat opzwellen.

Zo dadelijk geef ik je advies hoe je de grootste aambeien oorzaak namelijk harde stoelgang kan behandelen.

andere oorzaak aambeien

Desondanks dat harde stoelgang de grootste oorzaak van aambeien is zijn er nog vele meer zoals:

  • inactiviteit
  • druk op de anus door zware objecten te tillen

 

  • zwangerschap
  • te veel vet rond de buik
  • verkeerde voedingsgewoontes

Laten we elke oorzaak aambeien duidelijk bekijken zodat je een goed zicht hebt welke oorzaken jouw aambeien kunnen doen ontstaan…

inactiviteit

inactiviteit zoals te lang stilzitten en te weinig lichaamsbeweging resulteert in een slechte bloedcirculatie van de bloedvaten rondom de anus. Hierdoor kunnen bloedklonters ontstaan (lees getromboseerde aambeien) welke nog wat meer druk op de bloedvaten zetten.

Dit kan zeer pijnlijk zijn en is een aambeien oorzaak.

Het heffen van zware objecten

wanneer je een zwaar object opheft zet je telkens een hoge portie druk op de anus. Wie hier gevoelig aan is kan dan aambeien ontwikkelen. Het komt geregeld voor dat krachtsporters eens te maken hebben met aambeien omdat ze tijdens hun bulkfase vet opstapelen (wat ook voor extra druk zorgt) en tot wel 200 kilogram opheffen.

Zwangerschap

Zwangerschap staat ook hoog in het lijstje van aambei oorzaken. Doordat de feutus groter wordt, wordt de druk op de anus ook groter. Dit zorgt in vele gevallen voor aambeien tijdens de zwangerschap.

Te veel vetcellen

ook te dikke mensen zijn vaan het slachtoffer van aambeien. Alweer een logische verklaring voor. De hoge hoeveelheid vetcellen geeft een hoge druk op de anus waardoor aambeien kunnen ontstaan. Te dik zijn is een veel voorkomende aambeien oorzaak!

Het spreekt voor zich dat je in zo een geval gewicht verliest door licht te sporten en vooral minder koolhydraten te gaan eten.

Verkeerde voedingsgewoontes

Een heel belangrijke aambeien oorzaak is dagelijks verkeerde voedingsgewoontes maken. Bepaalde voeding zorgt voor constipatie en harde stoelgang waardoor de druk serieus verhoogt wordt op de anus, zoals reeds besproken.

Hoe krijg je aambeien weg?

Op de markt zijn vele behandelingen beschikbaar. De meeste behandelen de klachten zoals zalfjes jeukklachten en het branderig gevoel aanpakken. Echter is het verstandiger om de aambeien oorzaak aan te pakken. Zo ben je er zeker van dat ze niet snel terugkomen.

Ik smeerde vroeger dagelijks aambeien zalfjes maar toch kwamen ze terug tot ik de aambeien oorzaak aanpakte! Dan bleven ze weg.

Aambeien oorzaken behandelen

De aanpak van de oorzaken van je aambeien is een must bij een goede aambei behandeling! Je kunt er ook voor kiezen om een huismiddel of ander middel te gebruiken die snelle verlichting van de klachten geeft.

Hieronder bespreek ik kort hoe je uw aambeien oorzaak behandeld:

  1. ga niet de hele dag stilzitten op een stoel. Ga minstens om het uur enkele stappen zetten in de keuken of rond je bureau zodat je bloedcirculatie in gang schiet.

Ga ook geregeld eens joggen of zwemmen zodat je wat lichaamsbeweging hebt. Ook dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie rondom de anus goed is en druk op het gehele lichaam wordt verdeeld.

  1. Ga geen zware objecten tillen, gebruik een hefboom zoals een kruiwagen bij het verplaatsen van zware objecten of haal er een 2de persoon bij de mee kan helpen.
  1. indien je zwanger bent raden we je aan om op je zij te liggen tijdens je slaap. Dit verminderd de druk op de anus. Ga ook losse kledij dragen om spanning op de anus te voorkomen.
  1. ben je te dik, dan is het cruciaal om gewicht te verliezen. Dit start natuurlijk bij je dieet. Ga meer water drinken, minder koolhydraat rijke dranken zoals alcohol en frisdranken. Eet meer groenten, enkel fruit in de morgen en ga vetarme eiwitbronnen eten.

Ook sporten is nodig om degelijke kilo’s kwijt te geraken. Ga enkele malen sporten, doe aan tennis, ga zwemmen, joggen of welke sport je ook wenst te doen.

Indien je last hebt met discipline en het volhouden van een dieet, raad ik je aan om een coach te gebruiken zodat deze jou kan bijstaan bij het volhouden van je regime, sportactiviteiten en doelen.

Een partner die ook wil afvallen bij je doelen betrekken is zeker aan te raden. Klik even hier om een goede afval coach te vinden.

  1. Het belangrijkste bij het aanpakken van de aambeien oorzaak is het veranderen van slechte voedingsgewoontes.

Ga meer water drinken, eet meer fruit en groenten, geregeld eens een volkoren boterham en eet noten als snack. Ook thee is een goed alternatief op water.

Aan de andere kant, ga minder witte graanproducten eten die je stoelgang enkel hard maken, eet minder eiwitrijke voeding zoals peulvruchten en vermijd alcohol en koffie. Koffie droogt uit waardoor je stoelgang alweer hard wordt.

Snelle verlichting van je aambeien oorzaak klachten?

Wens je snelle en directe verlichting van je klachten? Klik dan op onderstaande blauwe knop en ontvang discreet van mij persoonlijk een super effectieve en geheime techniek die je aambeien direct verminderen en jeukklachten wegnemen!