Aambeien na bevalling is een kwaal die vaak voorkomt. Niet alleen gewichtstoename komt vaak voor na de bevalling en zwangerschap, ook en vooral aambeien komen dan opduiken.
Aambeien zijn tamelijk gênant en zeker met aambeien na bevalling, ga je hier niet open over praten met vrienden of collega’s. In dit artikel zal je ontdekken wat je het beste kunt doen tegen aambeien zodat je snelle verlichting van je klachten hebt, discreet en vooral veilig!
Het ontstaan van aambeien na de bevalling
Aambeien zijn opgezwollen bloedvaten rondom de anus welke uitstulpingen worden die extreem gevoelig zijn en veel pijn veroorzaken.
Er zijn verschillende oorzaken voor aambeien, de grootste oorzaak is een te hoge druk op de bloedvaten rondom de anus, vooral door te harde stoelgang.
Ook zwangere vrouwen hebben een verhoogde druk op de bloedvaten rondom de anus. Dit door 2 redenen:
- de feutus wordt met de dag groter en zwaarder waardoor meer druk ontstaat
- door het persen ontstaat langdurige druk waardoor makkelijker aambeien kunnen ontstaan
Meest voorkomende aambei na bevalling symptomen
De symptomen en klachten zijn telkens hetzelfde. Vooral een hevige jeuk en een irritant branderig gevoel aan de anus zijn klachten die door aambeien ontstaan.
De bloedvaten rondom de anus zijn dusdanig gezwollen waardoor de minste druk (zoals deze van een strakke broek) al voor pijn kan zorgen.
Doordat de bloedvaten gezwollen staan, is het weefsel geïrriteerd en kan deze scheurtjes/wondjes vertonen waardoor een branderig gevoel ontstaat.
Ook bloed bij het ledigen van stoelgang is een veel voorkomende klacht bij aambeien na bevalling. Zowel bij het afvegen van de kont als het ledigen van de stoelgang kan bloed uit de aambei lopen.
Wat te doen aan aambeien na bevalling?
Aambeien zijn een “pain in the ass”, zeker als je net trotse ouder bent geworden van een zoontje of dochtertje. Je wil genieten en recupereren van de vele stress door de bevalling. Het laatste wat je wilt zijn aambeien na bevalling.
Gelukkig kun je genoeg doen om snel verlichting van je klachten te krijgen zodat je aambeien snel wegtrekken.
Indien je stoelgang niet te hard is, kan de aambei vaak in zo kort als 3 dagen goed behandeld worden en voorkomen worden. De reden waarom aambeien na bevalling voorkomen is door te verhoogde druk, welke wegvalt na de bevalling.
Aambeien door een te harde stoelgang nemen meer tijd in beslag om te behandelen doordat het voedingspatroon aangepast moet worden en dit slikt tijd.
Dit is veelal niet nodig bij aambeien na zwangerschap, tenzij je wel last hebt van constipatie of verharde stoelgang.
Het beste is om een combinatie van aanpakken te gebruiken zoals een huismiddel of middeltje voor snelle verlichting van aambeien na bevalling en enkele levensstijlwijzigingen die de druk op de anus verminderen.
Levensstijlwijzigingen die de druk op de anus verminderen
aambeien na bevalling ontstaan vooral door een te hoge druk op de bloedvaten rondom de anus. Volg volgende simpele tips om druk en irritatie op de aambeien te voorkomen:
- houd je stoelgang niet op, ga naar het groot toilet wanneer de drang ontstaat
- draag losse broeken en ondergoed
- gebruik zacht en liefst vochtig toilet papier
- douche de streek rond de anus zonder zeep en spoel goed
- bij het afvegen van de kont, wrijf niet maar dop
- krab nooit aan de aambeien
- slaap op je zij om extra druk op de aambei te voorkomen
- ga geen zware objecten tillen
Middel welke voor snelle verlichting van aambeien na bevalling zorgen
Bovenstaande tips helpen aambeien te voorkomen en zorgen ervoor dat ze sneller genezen, echter zorgen ze niet voor directe verlichting van je klachten. Onderstaande tip doet dit wel.
Gebruik ijskompressen!
Benodigdheden:
- vochtige waslap
- 3 ijsblokjes
Ijskompressen zijn een goede manier om snelle verlichting van je aambeien na bevalling klachten te ontvangen. Je kunt ze meerdere malen per dag gebruiken om maximaal resultaat te behalen. Ze blussen het branderig gevoel, jeuk en stillen de zwelling.
Je legt simpelweg 3 ijsblokjes in een lauwe en vochtige waslap en dopt deze zachtjes tegen de aambei. Let op dat je niet het ijs rechtstreeks op de aambei legt!
Sommigen kiezen ervoor om een tampon vochtig te maken en in te vriezen en deze tegen de aambei te doppen. Ik heb betere resultaten behaalt met een vochtige waslap.
Hopelijk heb je wat aan dit artikel over aambeien na bevalling gehad, zoja, stuur het dan gelieve door naar kennissen die er baat bij kunnen hebben via email, twitter, facebook of zet een linkje op jouw eigen website.
Wens je meer handige tips die snel voor verlichting van je aambei klachten zorgen? Klik dan op onderstaande blauwe knop en ontvang discreet en direct mijn persoonlijke tips en advies! DOEN
No Comment