getromboseerde aambeiEen getromboseerde aambei kan heel gevaarlijk zijn. Een aambei is al pijnlijk en gênant genoeg maar wanneer het bloed uit de aambei gekneld geraakt, kun je maar beter uitkijken, dan spreekt men van een getromboseerde aambei.

In dit artikel leg ik uit wat je kunt doen aan getromboseerde aambeien en hoe je deze veilig kunt behandelen.

Wat is een getromboseerde aambei?

Een aambei is een opgezwollen bloedvat dat extreem gevoelig wordt en bij de minste druk of wrijving voor pijn en andere klachten zorgt.

Een getromboseerde aambei ontstaan wanneer het bloedvat dat gezwollen staat, gekneld geraakt. In zo een geval kan het bloed niet meer weg en zal het bloed verharden.

Dan heb je een harde bloedklonter in je aambei zitten welke verdere bloedtoevoer hevig kan verstoren.

Zijn getromboseerde aambeien gevaarlijk?

Allereerst zorgen getromboseerde aambeien voor heel wat pijn. De bloedklonter drukt op het dunne weefsel van het bloedvat. Bij de minste druk op het bloedvat en dus op de bloedklonter zul je veel pijn waarnemen.

Bovenop de hoge hoeveelheid pijn zijn getromboseerde aambeien ook gevaarlijk. Ze kunnen namelijk het bloedvat doen verstoppen waardoor alle bloedtoevoer gestopt wordt.

Zonder bloedtoevoer, krijgt het weefsel achter de bloedklonter niet de gewenste bouwstoffen om zich te herstellen. In het ergste geval kan het weefsel na de getromboseerde aambei gevoelloos worden en zelfs afsterven!

Hoe een getromboseerde aambei behandelen?

Het is heel belangrijk om zo snel mogelijk een bekwame arts te raadplegen wanneer je denkt een getromboseerde aambei te hebben.

Indien je een hard bolletje in de aambei voelt en een donker blauwe plek zien baar is, is dit een duidelijk teken om naar je arts te hollen. Deze kan vervolgens beslissen wat er met de getromboseerde aambei zal gebeuren.

Ofwel wordt deze chirurgisch verwijderd onder verdoving, of in sommige gevallen kunnen er bloedverdunners voorgeschreven worden. Het laatste kan additioneel gevaar met zich meebrengen, dus vraag voldoende raad en uitleg aan je huisarts omtrent de nadelen van bloedverdunners!

Wanneer de getromboseerde aambei verwijdert is, is het verstandig om enkele maatregelen te nemen zodat je weerkerende bloedklonters vermijdt. Vooral je voeding aanpassen door meer fruit en groenten te eten kan al wonderen verrichten!

Wens je meer informatie hoe je getromboseerde aambeien kunt voorkomen? Klik dan nu meteen op onderstaande blauwe knop en ontvang discreet mijn persoonlijk advies zodat je in de toekomst geen last meer hebt van een getromboseerde aambei.